01 02 2020

30 vjetori i rënies së Ylfete Humollit.

Sot, në 30 vjetorin e rënies së dëshmores Ylfete Humolli, një delegacion i Lëvizjes VETËVENDOSJE! bëri homazhe në përkujtim të jetës dhe veprës së saj.

Luftës çlirimtare të Kosovës i kanë paraprirë qindra protesta e demonstrata. E tillë ishte edhe protesta e 1 shkurtit 1990 në Lupç të Poshtëm ku ra heroikisht aktivistja 17 vjeçare Ylfete Humolli.

Gjithmonë do të nderojmë të gjithë ata që përballë pushtuesit vendosën trupat e tyre duke kërkuar liri e pavarësi.

Kontribo