06 04 2020

6 muajt e dyfishimit të Lëvizjes në 6 foto

1. Fitorja

Më 6 tetor filloi ngadhënjimi i të Resë mbi të Vjetrën. Shpresa tashmë kishte lindur. Populli kishte zgjedhur Lëvizjen VETËVENDOSJE! fituese të zgjedhjeve të jashtëzakonshme të 2019.

2. Vështirësitë në negociata

Shpenzuam shumë kohë e mund për të arritur koalicionin qeverisës, atë që e kishim premtuar në fushatë e para saj. Lëvizja jonë ishte konstruktive. Ajo nuk punoi poshtë tavolinës dhe nuk projektonte diçka tjetër. Me tërë seriozitetin dhe kapacitetin e saj u angazhua për ta formuar qeverinë. Lëshuam ‘pe’ anipse ishim fitues.

3. Formimi i Qeverisë

6 tetori jetësohet me 3 shkurt. Në Kuvend u votua Qeveria jonë. Gëzimi i ditës së votimit e shpresa e venitur gjatë negociatave, u rikthye sërish. Tash, populli i Kosovës kishte qeverinë, e që e kishte zgjedhur.

4. Qeverisja e mirë

Përgjysmuam pagat tona, aprovuam programin qeverisës dhe votuam buxhetin. Shkarkuam borde, konsuj e ambasadorë të Kosovës. Themeluam Grupin e Vettingut dhe bëmë draftin e parë të dokumentit për konfiskimin e pasurisë së pajustifikueshme. Po rregullonim infrastrukturën, me plane e projekte për arsimin e kulturën, bujqësinë dhe ekonominë. Ndaluam “gjakderdhjet financiare” dhe vumë reciprocitetin me Serbinë.

5. Mocioni i mosbesimit

Në atë seancë, ata donin të na veshnin akuza të cilat nuk na binin tamam, për t’i justifikuar duart e tyre kur i ngritën për rrëzimin tonë. U bashkuan me plan, të gjithë, sërish. Në imagjinatat e tyre krijuan fantazi të cilat as vet nuk i besojnë.

6. Luftimi i COVID-19

I kemi 165 raste të konfirmuara me virusin Corona ku 23 prej tyre janë shëruar. Si qeveri, i kemi ndërmarr masat e nevojshme për luftimin e këtij virusi. Mjekët e infermierët, policët e zjarrfikësit, janë heronjtë të cilët po triumfojnë ballë kësaj pandemie. Jemi afër fitores, prandaj: Qëndroni të pastër. Qëndroni në distancë. Qëndroni në shtëpi.

Kontribo