Kronologjia e aksionit të Lëvizjes VETËVENDOSJE! kundër takimit Thaçi – Daçiç dhe bisedimeve me Serbinë në orën 08:47

22 Oct 2012

07:55 – Aktivistët e Lëvizjes VETËVENDOSJE! janë duke realizuar një aksion te ndërtesa e Qeverisë së Kosovës kundër takimit Thaçi – Daçiç, ndërkohë Policia e Kosovës hodhi gaz lotësjellës për të shpërndarë protestuesit.


08:02 – 1000 forca policore kanë rrethuar gjithë sheshin dhe po hedhin gaz lotësjellës deri te Teatri Kombëtar.


08:05 – Policia dhe forcat special kanë rrethuar të gjitha hyrjen për në sheshin “Nënë Tereza”.


08:06 – Lëvizja VETËVENDOSJE! është duke realizuar një aksion kundër takimit Thaçi Daçiç.


08:19  – Njësia Speciale janë deri në gjysmën e sheshit, tani hodhën prapë gaz lotësjellës dhe po vazhdojnë arrestimet e dhunshme.


08:24 – Në sheshin “Nëna Terezë”, (përballë hotel Swiss Diamond) janë rreshtuar Njësia Speciale përballë aktivistëve të Lëvizjes VETËVENDOSJE! të cilët po brohorisin parullën “BASHKIM ME SHQIPËRINË, JO PAZARE ME SERBINË”.


08:30 – Nga krahu i komunës së Prishtinës, Policia e Kosovës ka rrethuar ndërtesëns e Qeverisë dhe po arreston dhunshëm aktivistët e Lëvizjes VETËVENDOSJE!.


08:30 – Arrestohet deputeti Liburn Aliu.


08:37 – Përgjatë sheshit “Nëna Terezë” vazhdojnë arrestimet.


22 tetor 2012


Lëvizja VETËVENDOSJE!


Sekretariati për Media dhe Komunikim

Të fundit

Komunikata Intervista Aksione Lajme tjera