Tubim me qytetarët e Malishevës

27 Dec 2007

Të enjten, më 27 dhjetor 2007, Lëvizja VETËVENDOSJE! organizoi debat me qytetarët e Komunës së Malishevës. Debati filloi në orën 12:00, ne Asamblenë Komunale të Malishevës. Të pranishëm në sallë ishin një pjesë e konsiderieshme e qytetareve te kësaj komune.


Temat e trajtuara në tubim, ishin:


Regresi i vazhdueshëm politik – defaktorizimi i shqiptarëve përmes përjashtimit të popullit nga procesi politik.


Stagnimi ekonomik – shkatërrimi i vazhdueshëm i potencialit zhvillimor të Kosovës përfshirë komunën e Malishevës.


Mjerimi social – varfërimi i vazhdueshëm i qytetarëve të Kosovës


Fjalën përshendetëse e mori aktivisti Petrit Zogaj, duke i falenderuar të pranishmit për pjesëmarrje, kërkoi nga ta të jenë sa më aktiv, duke kontribuar në shtjellimin e konceptit të Lëvizjes VETËVENDOSJE! dhe për problemet tjera që i mundojnë qytetarët e Malishevës, e sidomos pjesëmarrje në aksionet dhe demonstratat e përbashkëta.


Pastaj aktivisti Albin Kurti ka bërë një prezantim të konceptit të Lëvizjes VETËVENDOSJE! dhe ka komentuar aktualitetin politik. Sipas tij, me këto institucione te sistemit, aspirata për pavarësi të shqiptarëve të Kosovës nuk do të realizohet. I pyetur rreth mundësisë së shpalljes së pavarësisë se Kosovës nga Kuvendi i Kosovës, sipas Albinit shteti është çeshtje faktike, e jo deklarative.


Duke komentuar Pakon e Ahtisarit ai ka thënë se është pikërisht kjo Pako që rrezikon të ardhmen e Kosovës. Rreth bashkëvendosjes me bashkësinë ndërkombëtare, që erdhi si ide nga nje debatues, Albini iu përgjigj duke thënë se kjo do te thotë t’i thuash bashkësisë nderkombëtare vendos ti per mua, gjë që nuk është liri, por varësi. Në këtë debat janë komentuar edhe zgjedhjet e 17 nëntorit, ku të pranishmit kanë shprehur shqetësimet e tyre rreth mundësisë që këto elita politike të marrin vendime të dëmshme në emër të popullit, pa e pyetur popullin. Ky debat i cili zgjati mbi dy orë u vlerësua nga pjesëmarrësit si shumë i dobishëm.


Pas tubimit, shumë qytetarë pjesëmarrës iu drejtuan zyreve të Levizjes VETËVENDOSJE! në Malishevë për t’u regjistruar si aktivistë të rinj të Lëvizjes, duke ofruar kontributin e tyre për qëllimet tona të përbashkëta.


Qendra e Lëvizjes VETËVENDOSJE! në Malishevë

Të fundit

Komunikata Intervista Aksione Lajme tjera