29 05 2019

Glauk Konjufca vizitoi bashkatdhetarët në Gjermani e Suedi

Drejtuesi i Grupit Parlamentar të Lëvizjes, Glauk Konjufca mbajti disa takime me aktivistë dhe me bashkatdhetarë të tjerë, organizuar nga Qendrat e Lëvizjes në Gjermani e Suedi.

Diskutimet u organizuan në një atmosferë të ngrohtë e mikpritëse nga bashkatdhetarët, me të cilët Glauk Konjufca diskutoi për situatën politike në vend, me theks të veçantë në çështjen e negociatave dhe rrezikun që i kanoset Republikës së Kosovës nga dyshja Thaçi-Vuçiq dhe shkatërrimin e institucioneve e ndërmarrjeve publike nga qeverisja e PANhajnisë.

Një ndër shqetësimet më të mëdha, sidomos nga bashkatdhetarët e rinj, ishin punësimet partiake e familjare nëpër ndërmarrjet publike dhe projektet korruptive e të dëmshme si autostradat e reja dhe projekti për “Kosovën e Re”. Korrupsioni dhe keqqeverisja konsiderohen nga bashkatdhetarët tanë si pengesë për kthimin e tyre në Kosovë për të investuar e për të punuar në përparimin e vendit tonë.

Kontribo