05 03 2020

Jasharajt janë UÇK-ja para UÇK-së

Familja Jashari ishte bërthama e ushtrisë tonë. Vendimin që e mori kjo familje dhe grupi i Drenicës që asnjëherë të mos dorëzoheshin dhe asnjëherë të mos e lëshonin Kosovën, ishte vendimi më i rëndësishëm jo vetëm për ata por edhe për ne. Ata qëndruan dhe nuk u nënshtruan, kështu shtrinë rrjetin e rezistencës gjithandej në vend dhe me veprimet e lëvizjet u bënë shpresa e lirisë së Kosovës. Ne, për gjithçka që kemi i detyrohemi atyre, dëshmorëve dhe martirëve, falë tyre kemi institucione dhe shtet, liri dhe pavarësi. Ata e kanë kryer pjesën më të madhe e kryesore të progresit tonë kombëtar e shoqëror në histori, neve na ka mbetur pjesa më e lehtë. Jasharajt nuk na lënë të harrojmë por as të gabojmë. Kujtimi për ta na udhëzon për punë të mira, ecje drejtë dhe na e përkujton që rruga jonë ende nuk ka mbaruar.

Kontribo