02 03 2020

Marsi, sikurse vitin e kaluar edhe këtë vit mblodhi qindra gra në Besianë.

Në zgjedhjet e 6 tetorit, gratë u organizuan nëpër shtëpi, lagje, fshatra e qytete për ta vulosur fitoren e Lëvizjes. Qeveria e re dha sinjalet e para që ka prioritet barazinë gjinore filimisht duke përfshirë në pozita drejtuese shtetërore gratë, por ky është vetëm fillimi.

Sot, muajin mars e filluam në Besianë, aty ku pranvera do të fillojë më herët se zakonisht. Deputetet Fitore Pacolli dhe Arbëreshë Kryeziu Hyseni folën për problemet e grave dhe vajzave duke kujtuar se zgjidhja e tyre do të synohet bashkarisht me to nga qeveria Kurti, por nga 15 marsi edhe me Komunën e Besianës që do të na bashkohet me kryetarin e ri të saj, Shpejtim Bulliqin. Kandidati ynë shpalosi disa nga politikat që kanë të bëjnë me barazinë gjinore e që do ta ndihmojnë dhe shtyjnë përpara pozitën e grave dhe vajzave në Besianë. Treguam se për këtë kemi gadishmërinë e duhur si Lëvizje edhe përmes kandidimit të Shpejtimt Bulliqit që do të jetë Kryetari i ardhshëm i komunës. Treguam se bashkë, jemi edhe më të vendosur sesa më pranverën e kaluar dhe se do të fitojmë bindshëm.

Gratë kudo në Kosovë vazhdojnë të përballen me sfida që duke rënduar mbi to rëndojnë edhe gjithë shoqërinë, por tashmë ato po bashkohen me Lëvizjen VETËVENDOSJE! ku bashkarisht po e përparojmë synimin tonë të drejtësisë e barazisë. Me vajzat dhe gratë e Besianës që do të kenë rol kyç në fitoren tonë do ta bëjmë Besianën shembull të drejtësisë dhe barazisë edhe në nivelin lokal.

Kontribo