15 04 2015

Më 18 prill – kundër kapjes së RTK-së

Aktivistët të tri subjekteve opozitare kanë realizuar një aksion simbolik tek ndërtesa e Radio Televizionit të Kosovës. Ata kanë kërkuar shkarkimin e menjëhershëm të menaxhmentit të RTK-së dhe kanë kërkuar zbatimin e menjëhershëm të rekomandimeve të dala nga seanca e Kuvendit. Nga aty, po ashtu është bërë thirrje për protestë më 18 prill, në ora 14:00.

“Në bazë të ligjit, transmetuesi publik, Radiotelevizioni i Kosovës ka mision informues, edukues, kulturor e argëtues, është i pavarur në shërbim të qytetarëve e jo në shërbim të interesave të caktuara partiake”, ka thënë anëtarja e Kryesisë së Lëvizjes VETËVENDOSJE! Marigonë Drevinja.

Radiotelevizioni i Kosovës nuk është thjesht një nga institucionet publike – ai është media e vetme publike në Kosovë dhe mbanë përgjegjësi të lartë sa i përket informimit të drejtë dhe të paanshëm të qytetarëve.

Tashmë është bërë e qartë që Radiotelevizioni i Kosovës anon dhe është në shërbim të Qeverisë, pra, është shndërruar në zëdhënës të saj – apo nëse shikojmë pak më hollësisht, mund të themi madje se është tërësisht në shërbim të PDK-së.

“Animi politik nuk është problemi i vetëm i këtij institucioni. Logjika qeverisëse e keqpërdorimeve financiare, punësimeve familjare e partiake, ndëshkimit të kundërshtarëve është bartur edhe tek transmetuesi publik”, shtoi Drevinja.

Përpjekja për shtypjen e çdo lloj iniciative sindikaliste në interes të punëtorëve dhe të transmetuesit publik nga ana e menaxhmentit, e posaçërisht drejtorit Mentor Shala, është e papranueshme.

Me këtë menaxhment dezinformimi i qytetarëve do të vazhdojë, prandaj ne kërkojmë shkarkimin e menjëhershëm të këtij menaxhmenti, dhe kërkojmë zbatimin e menjëhershëm të rekomandimeve të dala nga seanca e Kuvendit.

Kjo është edhe njëra prej kërkesave të protestës të së shtunës në të cilën i ftojmë gjithë qytetarët që të marrin pjesë.

15 prill 2015

Lëvizja VETËVENDOSJE!

Kontribo