02 08 2021

Në Lëvizjen VETËVENDOSJE! janë duke u bërë përgatitjet për zgjedhjet lokale që do të mbahen në vjeshtë.

Përmes kësaj komunikate u bëjmë thirrje të gjithë anëtarëve tanë nga komunitetet jo shumicë, por edhe të tjerëve nga këto komunitete që nuk janë pjesë e organizatës tonë por që pajtohen me parimet tona bazë, të aplikojnë për të kandiduar për kuvendet komunale në zgjedhjet që po afrojnë. Demokracia e përfaqësimi plotësohen e shumë çështje të rëndësishme për komunitetet shtyhen përpara duke u bërë pjesë e garës zgjedhore dhe duke përfaqësuar interesin e qytetarëve dhe komuntiteteve të cilave u takojmë.

Inkurajojmë kandidimin e grave në veçanti për shkak se është shqetësuese se si në të kaluarën nga komunitetet jo shumicë nuk ka pasur gra nëpër kuvendet komunale. Kjo është e papranueshme dhe flet për një ngërç shoqëror që duhet tejkaluar, andaj u bëjmë thirrje grave të kandidojnë e ta shtyjnë njëra tjetrën të kandidojnë nëpër listat tona për zgjedhjet lokale që pritet të mbahen me datë 17 tetor të këtij viti. Vetëm bashkë mund t’ia dalim e t’i realizojmë ndryshimet që i synojmë.

Kontribo