17 07 2019

Nga vendi i ligjërimit – një ligjëratë e posaçme

Mbrëmë në selinë qendrore u organizua ligjëratë me profesorin e biologjisë, Ilir Mazrekun. Së bashku me studentë të psikologjisë, biologjisë e shkencave të tjera, ligjëratën e pasuan pyetje e komente mbi temën që ishte një pikëprerje e kërkimeve nga të dyja këto fusha. Në diskutimin mbi bindjet ideologjike, konstruksionin dhe burimin e ndërtimit të besimeve dhe qëndresën karshi tyre, përballjen me faktorët e ndryshimit dhe rolin shoqëror për to, e sollëm në vëmendje se kërkimi shkencor i shoqëruar me mbështetjen për studiuesit e studentët është jo vetëm i dëshirueshëm por kusht themelor i emancipimit.

Kontribo