01 10 2020

Homazhe te profesori i ndjerë, akademiku, Ejup Statovci

Këtë përvjetor të protestës së 1 tetorit 1997, një delegacion i Lëvizjes VETËVENDOSJE! në përbërje me anëtarë të kryesisë, deputetë dhe aktivistë, bënë homazhe te profesori i ndjerë, akademiku, Ejup Statovci. Profesori Statovci si rektor i Universitetit të Prishtinës qëndroi në ballë të protestave që kërkonin lirimin e pakusht të objekteve dhe hapësirave të okupuara universitare. Vendosmëria e treguar nga ai, kolegët e tij akademikë, dhe prej mijëra studentëve tjerë që po ndiqnin mësimet dhe rrugën e tyre i dhanë krenari e dinjitet popullit për t’u çliruar nga një regjim kriminal e shovinist por edhe shpresë për ditë më të mira lirie. Prej profesor Statovcit mësuam se edhe dija ka nevojë për çlirim por edhe çlirim ka nevojë për dije.

Kontribo