27 01 2016

Posta dhe Telekomi i Kosovës është ndarë nga Serbia 55 vjet më parë

Posta dhe Telekomi i Kosovës është ndarë nga Serbia 55 vjet më parë. E tash, për herë të parë, me nënshkrim të Qeverisë së Kosovës, operatori shtetëror serb kthehet në Kosovë. Dhe kjo bëhet kinse për kodin telefonik, për të cilin aplikon Austria me pëlqimin e Kosovës dhe Serbisë. Me marrëveshjen për telekomunikacion, Kosova u betonua në një rajon që formalisht gjendet nën sovranitetin e Serbisë (të paktën në sektorin e telekomunikacionit). Peticionin kundër kësaj marrëveshjeje, kundër të gjitha marrëveshjeve të 25 gushtit me Serbinë, dhe kundër marrëveshjes për demarkacion me Malin e Zi, e kanë nënshkruar 205.254 qytetarë.

Kontribo