26 01 2021

Alban Bajrami

95

Shkrime

Emri i plotë

Alban Bajrami

Alban Bajrami është i lindur më 9 qershor 1993, jeton dhe vepron në Ferizaj.

Ai ka studiuar Shkenca Politike, në Universitetin “Hasan Prishtina” në nivelin Bachelor dhe vazhdon studimet e nivelit Master për Integrimet Evropiane.

Ka punuar si drejtor në një kompani private, për menaxhimin e resurseve humane për dy vitet e fundit. Ai është  i angazhuar në Lëvizjen VETËVENDOSJE! që nga mosha 20 vjeçare, fillimisht si aktivist në Pikë, pastaj si kryetar Pike, anëtar Kryesie dhe ushtrues detyre i Sekretarit Organizativ, Qendra në Ferizaj. Angazhimi i tij politik nga fillimi ka qenë i nxitur nga mungesa e barazisë shoqërore e gjinore, gjithashtu nga gjendja e rëndë e papunësisë dhe mungesa e meritokracisë.

Mungesa e një sistemi të pakorruptuar të drejtësisë e nxitë atë që të angazhohet që sa më parë Kosova të fillojë procesin e vettingut. Albani është kandidat për deputet nga lista e Lëvizjes VETËVENDOSJE!.