Ali Tafarshiku

53

Profili

Emri i plotë

Ali Tafarshiku

Ali Tafarshiku u lind më 16 shtator të vitit 1982 në Gjakovë. Është profesionist i shëndetit mendor, dhe shërben që nga viti 2001 në Qendrën e Shëndetit Mendor në Gjakovë.

Ka punuar si gazetar në radio lokale në Gjakovë gjatë viteve 2000-2001, kurse në politikë është aktivizuar që nga viti 2007.

Nga viti 2013-2017, ka ushtruar funksione politike si Shef i Kabinetit, Zëdhënës për Media, si dhe Këshilltar Politik i Kryetares së Komunës së Gjakovës, Mimoza Kusari – Lila.

Në zgjedhjet e fundit lokale është zgjedhur asambleist i Kuvendit Komunal nga subjekti Alternativa në Gjakovë dhe njëherësh është edhe sekretar i degës së këtij subjekti në Komunën e Gjakovës.

Është i angazhuar në shumë komisione komunale në Gjakovë.

Aliu është i martuar dhe ka një fëmijë.