Angjelina Krasniqi

54

Profili

Emri i plotë

Angjelina Krasniqi

Angjelina Krasniqi është e lindur më 13 tetor 1968, në fshatin Nepole në komunën e Pejës. Ajo ishte aktive në të gjitha proceset që nga vitit ’89/99. Angjelina ishte anëtare e Partisë Shqiptare Demokristiane të Kosovës, që nga viti 1990. Ajo mori pjesë edhe në luftën e fundit në Kosovë, ku ishte anëtare e Këshillit Emergjent të Pejës, ku ndihmoi Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës dhe popullatën në zonat e luftës.

Gjatë viteve 2004-2007 shërbeu si Zëvendës Ministre e Kulturës, Rinisë dhe Sportit. Nga viti 2007 u angazhua ne shoqëri civile ku punoi si konsulente për qeverisje lokale dhe qendrore në organizata të ndryshme vendore dhe ndërkombëtare.

Nga viti 2017 ka vazhduar aktivitetin e saj politik në subjektin politik Alternativa, ku është edhe e angazhuar si Sekretare e Përgjithshme e Alternativës. Ajo është ekonomiste e diplomuar.