29 12 2018

Arbër Rexhaj

38

Shkrime

Emri i plotë

Arbër Rexhaj

Pozita

Anëtar i Kryesisë

Arbër Rexhaj ka lindur me 16 dhjetor 1985 në Prizren. Ka mbaruar studimet për Gjuhë dhe Letërsi Shqipe në Fakultetin Filologjik në Prishtinë, duke u përzgjedhur si student i dalluar, si dhe ka përfunduar Fakultetin e Shkencave Politike. Momentalisht i vijon studimet post-diplomike për “Letërsi Shkencore” ne Universitetin e Prishtinës.

Punoi si profesor në shkollën e mesme “Remzi Ademaj” për 10 vite. Botues i veprave letrare, romane, poezi, monografi, recensione dhe publicistikë. Kryetar për dy mandate i Asociacionit të Shkrimtarëve të Prizrenit dhe Klubit Letrar “Fan S. Noli”.

Arbër Rexhaj ka qenë Kryetar i Qendrës së Lëvizjes VETËVENDOSJE! në Prizren nga viti 2010 deri në vitin 2013. Asambleist në Asamblenë Komunale të Prizrenit në periudhën 2014-2017, ku edhe është përzgjedhur si asambleisti më aktiv i legjislaturës nga KDI. Ndër të tjera, ai ka ushtruar edhe detyrën e Kryetarit të Komisionit Parlamentar për Arsim në Komunën e Prizrenit.

Z. Rexhaj u zgjodh deputet për dy legjislatura me radhë, 2017-2019 dhe 2019-2021. Në legjislaturën e fundit ai ishte anëtar i Komisionit për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim si dhe anëtar i Komisionit për mbikëqyrjen e Agjensisë së Kosovës për Inteligjencë.

Arbër Rexhaj është anëtar i Kryesisë së Lëvizjes VETËVENDOSJE!.