13 09 2019

Arbëreshë Kryeziu Hyseni

37

Shkrime

Emri i plotë

Arbëreshë Kryeziu Hyseni

Arbëreshë Kryeziu – Hyseni u lind më 24 maj 1989 në Gjilan. Ka studiuar për Gazetari në Fakultetin Filologjik, Universiteti i Prishtinës.

Bursiste në Universitetin e Gentit të Belgjikës, ku edhe i ka përfunduar studimet e Gazetarisë. Pjesë e mediave një kohë, duke qenë më pas pjesë e shoqërisë civile. Tani anëtare e Kryesisë së Lëvizjes VETËVENDOSJE! në Gjilan, delegate e Këshillit të Qendrës dhe atij në nivel qendror, si dhe udhëheqëse e Sekretariatit për Media dhe Komunikim. Gjithashtu, Arbëresha ka qenë asambleiste aktive e Kuvendit Komunal në Gjilan.

Në zgjedhjet e 6 tetorit të vitit 2019, ajo u zgjodh deputete e Kuvendit të Kosovës. Gjatë kësaj legjislature ajo ishte anëtare e Komisionit për Integrim Evropian, anëtare e Komisionit për Qeverisje Lokale, Administratë Publike, Zhvillim Rajonal dhe Media, dhe anëtare e Komisionit Parlamentar për MSA-në.

Arbëresha është e martuar dhe nënë e një fëmije.