12 09 2019

Artan Abrashi

55

Shkrime

Emri i plotë

Artan Abrashi

Artan Abrashi ka lindur më 14 gusht 1986, në Prizren. Aktivist i Lëvizjës VETËVENDOSJE! që nga viti 2005. Në vitin 2010 u zgjodh Nënkryetar i Lëvizjes VETËVENDOSJE! në Qendrën e Prizrenit.

Në zgjedhjet e vitit 2013 zgjedhet Këshilltar i Kuvendit Komunal në Prizren. Në vitin 2015 zgjedhet anëtar i Kryesisë së Lëvizjes VETËVENDOSJE!, kurse që nga viti 2016 është edhe Kryetar i Qendrës së Prizrenit. Artan Abrashi nga viti 2018 deri në 2019 ka ushtruar funksionin e Kryesuesit të Kuvendit Komunal të Prizrenit.

Artan Abrashi u zgjodh deputet për herë të parë në zgjedhjet e 6 tetorit të vitit 2019. Gjatë kësaj legjislature ai ishte anëtar i Komisionit për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit dhe Mbikëqyrjen e Agjensisë Kundër Korrupsionit dhe anëtar i Komisionit Hetimor Parlamentar mbi procesin e licencimit, operimit mbikëqyrjes dhe aplikimit për lejet e hidrocentraleve në Republikën e Kosovës.