Bernarda Radoncic

86

Profili

Emri i plotë

Bernarda Radoncic

Bernarda Radoncic u lind më 31 mars 1994 në Kopenhagë, Danimarkë, ku ajo ende jeton. Studimet e nivelit Master i përfundoi në Univesitetin Elitar Teknik të Danimarkës (DTU) në vitin 2019-2020 në drejtimin inxhinieri biomjekësore. Një pjesë të studimeve i ka të kryera në Japoni. Ajo punoi në Sarkari Hospital në Nepal, ku punonte me pajisje mjekësore dhe trajnimin e punëtorëve profesional.

Bernarda punon si konsulente për menaxhim të dhënave në Spitalin Mbretëror të  Danimarkës. Më parë, ajo ka punuar në Organizatën Botërore Shëndetësore, si dhe ka përvojë punë në Start-Up, specialiste e teknologjisë informative, si dhe punuar në ofrimin e asistencës në përdorimin e sistemeve radiografike. Bernarda është angazhuar gjatë studimeve edhe si vullnetare në organizatën ‘Engineering World Health DTU’, ku ajo ende është nënkryetare. Bernarda synon ta zgjerojë këtë organizatë edhe në Kosovë.

Ajo është bashkëthemeluese e Qendrës së Lëvizjes VETËVENDOSJE! në Danimarkë që nga vitit 2020, dhe është anëtare e Lëvizjes që nga vitit 2014. Si përfaqësuese e qytetarëve, ajo do të përqendrojë punën e saj në fushën e shëndetësisë, arsimit, barazisë dhe mërgatë.