26 01 2021

Burim Karameta

40

Shkrime

Emri i plotë

Burim Karameta

Burim Karameta u lind më 19 qershor 1980 në Ferizaj. Ai diplomoi në Universitetin e Prishtinës, në Fakultetin e Mjekësisë, dega Mjekësi e Përgjithshme dhe ka përfunduar gjithashtu studimet në Psikologji në Fakultetin Filozofik, në po të njejtin universitet. Gjatë kohës së studimeve ka punuar si udhëheqës në dy Qendra Diagnostike Terapeutike në Prishtinë. Aktualisht është në mbrojtje të specializimit në Klinikën e Psikiatrisë në QKUK, Prishtinë. Për katër vite ka punuar si mjek në Ferizaj, ndërsa në cilësinë e psikologut ka punuar në “Caritas Kosova”, ku ka qenë gjithashtu menaxher dhe koordinator i projekteve me karakter ndërkombëtar e nacional në fushën e edukimit, arsimit e shëndetësisë. Ka qenë udhëheqës i Qendrës Sociale Edukative në Dubravë, ku ka implementuar projektin EU-SIMRAES me komponentën e arsimit dhe kulturës për komunitetin romë, ashkali dhe egjiptas.

Gjatë viteve 2013-2017 ka qenë Drejtor në Drejtorinë për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale në Komunën e Ferizajt. Ai ishte edhe pjesëmarrës në programe të shumta për shëndetin publik, edukimin dhe mirëqenien në cilësinë e trajnerit dhe ligjëruesit.

Në zgjedhjet lokale të vitit 2017 është zgjedhur asambleist, si më i votuari në Ferizaj. Ka qenë anëtar i Kryesisë së Degës së LDK-së në Ferizaj dhe pjesëmarrës në aktivitete politike e rinore që nga shkollimi i mesëm.

Aktualisht është Këshilltar Politik i u.d. të Presidentës së vendit, znj. Vjosa Osmani, Kryesues Regjional i Komisionit për Licencimin e Institucioneve Private Shëndetësore në Ministrinë e Shëndetësisë dhe është përfaqësues i Iniciativës së Vjosa Osmanit në listë.

Është i martuar dhe ka dy vajza.