14 09 2019

Dimal Basha

39

Shkrime

Emri i plotë

Dimal Basha

Dimal Basha e përfundoi shkollimin e lartë në “John Jay College of Criminal Justicene”, New York, ku ka diplomuar me vlerësimin Bachelors Summa Cum Laude në drejtimin “E Drejta Penale Ndërkombëtare”. Ai gjithashtu ka mbaruar studimet e nivelit Master në fushën e Marrëdhënieve Ndërkombëtare, drejtimi “Konflikt dhe Siguri”, në Universitetin “The New School University”.

Ka përvojë të gjatë menaxheriale, të cilën e ka ushtruar në Angli, Zvicër dhe New York, ShBA.

Në legjislaturën e fundit ka qenë deputet në Kuvendin e Republikës së Kosovës, ku ka përfaqësuar Lëvizjen VETËVENDOSJE! si anëtar në Komisionin për Legjislacion dhe në Komisionin për Mbikëqyrjen e AKI-së.

Ai ka gjithashtu përvojë pune me zyrën e Kongresmenit Eliot Engel, si dhe përvojë profesionale si Analist i të Dhënave Kualitative në Gjykatën Federale në ShBA.

Qëllimi i tij është perfaqësimi i dinjitetshëm i qytetarit, ku objektivi kryesor do të jetë avancimi i politikave zhvillimore dhe luftimi i krimit dhe korrupsionit.