Edmond Pruthi

87

Profili

Emri i plotë

Edmond Pruthi

Edmond Pruthi është i lindur në Mitrovicë me 22 mars 1974. Ai ka përvojë në fushën e teknologjisë informative. Ka qenë pjesë i shumë Start-Up projekteve internetike që nga viti 1999. Që nga viti 2004 është i angazhuar ne fushën e televizionit përmes internetit (IPTV/OTT), si dhe në sferën e radio, televizionit, dhe krijimin e platformave të prezencës gazetareske online.

Ai ishte i angazhuar si prijës i njësisë së “Helpdesk” të Departamentit të IT-së në International Resscue Committee HQ dhe Harlem Childrens Zone HQ në New York. Ka qenë prijës në shumë projekte në lidhje me komunitetin shqiptar në ShBA, Kanada dhe më gjërë në mërgatë. Në 15 vitet e fundit është ndërmarrës i suksesshëm duke qenë nismëtar e bashkënismetar i disa kompanive të njohura shqiptare në mërgatë.

Ai është angazhuar në Lëvizjen VETËVENDOSJE! përmes aktiviteteve të ndryshme, siç ishte aksioni pranë ndërtesës së OKB në New York, ShBA në muajin shtator 2006. Në vitin 2014 është anëtarësuar si aktivist në Lëvizjen VETËVENDOSJE! – Qendra Prishtinë dhe nga viti 2015 është transferuar si anëtar i Qendrës në Mitrovicë. Është bashkënismëtar i themelimit të Qendrës së Lëvizjes VETËVENDOSJE! në ShBA që nga vjeshta e vitit 2018, kurse që nga pranvera e vitit 2020 është duke e konsoliduar nismën e Qendrës në Kanada. Momentalisht është prijës i Grupit Punues së Qendrës në ShBA.

Ai jeton në New York, është i martuar dhe ka dy fëmijë.