Haki Abazi

19

Profili

Emri i plotë

Haki Abazi

Haki Abazi është lindur më 9 dhjetor të vitit 1974 në Prishtinë. Ai është i diplomuar në drejtimin Inxhinieri, Shkenca Kompjuterike dhe Menaxhim Biznesi.

Në zgjedhjet e vitit 2019 është zgjedhur deputet në Kuvendin e Kosovës dhe mëpastaj Zëvendës Kryeministër në Qeverinë Kurti.

Hakiu është bartës i shumë pozitave në institucione ndërkombëtare. Ka rreth 20 vite përvojë pune në pozita të larta menaxheriale në organizata të ndryshme ndërkombëtare, dhe deri më tash numëron një shifër të lartë të projekteve të realizuara.

Ai ka publikuar me dhjetëra shkrime, analiza dhe artikuj akademik në media dhe gazeta profesionale, si dhe ka zhvilluar programe unike në fushën e përkrahjes së zhvillimit të demokracisë, ndërtimit të paqes dhe zhvillimit të qëndrueshëm. Është mbështetës dhe promovues i politikave që luftojnë ndryshimet klimatike dhe perkrahës i mbrojtjes së mjedisit në Kosovë dhe rajon.

Është i martuar dhe ka tre femijë.