Hatixhe Hoxha

71

Profili

Emri i plotë

Hatixhe Hoxha

Hatixhe Hoxha u lind më 22 gusht 1961, në Shkup. Ajo është doktorante në Fakultetin e Filologjisë në  Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina”. Ajo është ligjëruese në Fakultetin e Arteve, në UP. Gjatë viteve 2001-2004 dhe 2004-2007 ishte deputete e Kuvendit të Kosovës. Ishte bashkëkryetare e Grupit të Grave Deputete të Kuvendit të Kosovës, 2006-2007. Në 2005 përfundoi kursin pasuniversitar për Marrëdhënie Ndërkombëtare dhe Diplomaci në Tiranë. Ajo ishte edhe asambleiste në Kuvendin Komunal të Prishtinës gjatë viteve 2013-2017.

Më parë ajo ka punuar si mësimdhënëse dhe lektore në Televizionin e Prishtinës dhe gazetare në radion: “Kosova e lirë”. Menagjere në Departamentin e Çështjeve Jorezidente, 2000-2001. Në vitin 2018 është certifikuar trajnere nga programi: “Transformational Leadership Program – Scholarships and Partnerships” në Washington DC. Është bashkëthemeluese e  Shoqatës “Autizmi” dhe anëtare e bordit në “Forumin Kosovar të Aftësisë së Kufizuar”. 

Hatixhe Hoxha është pjesë Lëvizjes VETËVENDOSJE! që nga 2010, dhe ajo është nënkryetare e Qendrës së LVV-së Prishtinë. Ajo është pjesëmarrëse në konferenca, simpoziume, seminare vendore e ndërkombëtare, për cështje të gjuhësisë, dhe politikave lokale e qëndrore, cështjeve gjinore dhe aftësisë së kufizuar. Ka botuar punime e kumtesa të ndryshme.