Hysni Mehani

83

Profili

Emri i plotë

Hysni Mehani

Hysni Mehani u lind në Krasaliq të Komunës së Skënderajt ku edhe përfundoi shkollën fillore për të vazhduar shkollën e mesme në gjimnazin “Hamëz Jashari” në Skënderaj. Hysniu studimet i vazhdoi në Universitetin e Prishtinës, “Hasan Prishtina”, Fakultetin Filozofik, Departamentin e Filozofisë, ku në nivelin Master diplomoi me temën: “Problemi i intersubjektivitetit në mendimin filozofik të J. Habermas dhe M. Foucalt”, ku edhe u vlerësua me notën maksimale.

Ende pa diplomuar, Hysniu u angazhua në Lëvizje VETËVENDOSJE! dhe aktualisht është kryetar i qendrës së Lëvizjes VETËVENDOSJE! në Skënderaj, por edhe asambleist i Kuvendit Komunal në Skënderaj, i cili në dy vitet e fundit është shpallur si asambleisti më aktiv.

Duke qenë se vjen nga një komunë ku arsimi është degraduar nga punësimet klienteliste, ndërsa të bërit biznes është ngulfatur nga monopolet; Hysniu, gjatë angazhimit të tij si deputet zotohet se do të angazhohet në përmirësimin e nivelit të arsimit dhe luftës kundër monopoleve abuzive.

Ai është i mendimit që Kuvendit të Kosovës i duhet një deputet nga Skënderaj nën ombrellën e Lëvizjes VETËVENDOSJE!, që synon t’ia kthejë dinjitetin e përfaqësimit qytetarit të Skënderajt e më gjërë.