26 01 2021

Jeta Statovci

48

Shkrime

Emri i plotë

Jeta Statovci

Jeta Statovci u lind në Prishtinë më 3 qershor 1994. Studimet e nivelit Master i përfundoi në London School of Economics (LSE), në Mbretërinë e Bashkuar, e përqendruar në drejtimin “Ekonomia dhe Politikat Shëndetësore”. Ajo ishte përfituese e një nga bursave me prestigjioze ndërkombëtare, Chevening Scholarship. Ndërsa, studimet e nivelit Bachelor i përfundoi në Rochester Institute of Technology (RIT Kosovo), në drejtimin e Ekonomisë dhe Menaxhmentit.

Së fundi, Jeta ka mbajtur pozitën e këshilltares për politika shëndetësore dhe sociale e Kryetares së Kuvendit të Kosovës, njëkohësisht dhe ushtruese e detyrës së Presidentës, Vjosa Osmani. Ajo është gjithashtu e angazhuar në mësimdhënie në nivelin universitar me fokus mbi menaxhimin shëndetësor. 

Paraprakisht, Jeta ka punuar si konsulente e ekonomisë shëndetësore në Ministrinë e Shëndetësisë në Kosovë në kuadër të Lux-Development, dhe zëvendës-prorektore për hulumtime dhe cilësi në një kolegj privat. Eksperienca e saj në ekonominë shëndetësore prek dhe rrafshin ndërkombëtar.

Ajo kandidon për herë të parë për deputete të Kuvendit të Kosovës si përfaqësuese e Iniciativës së Vjosa Osmanit në listë, dhe ka per synim të trajtojë temat mbi financimin shëndetësor, si dhe rikuperimin e shëndoshë pas pandemisë. Fokusi i saj shtrihet edhe mbi grupet e margjinalizuara në shoqëri.