Jeton Lajqi

103

Profili

Emri i plotë

Jeton Lajqi

Jeton Lajqi u lind më 24 maj 1979 në Pejë, ku edhe ka përfunduar shkollimin fillor dhe atë të mesëm. Jetoni pas shkollimit të mesëm ka emigruar në Zvicër, aty ku edhe i përfundoi studimet në drejtimin Menaxhment i Turizmit në Institutin ITV në Bernë. Jetoni gjithashtu ka përfunduar studimet në drejtimin Marrëdhënie Ndërkombëtare dhe Diplomaci, në Universitetin e Tiranës.

Në fushën profesionale të turizmit, Jetoni ka avancuar duke punuar në hartimin e projekteve specifike rreth zhvillimit të turizmit si dhe në implementimin e tyre.

Aftësimin e tij profesional në Marrëdhëniet Ndërkombëtare dhe Diplomaci e ka arritur duke bashkëpunuar me organizata të ndryshme, veprimtaria e të cilave është e orientuar tek marrëdhëniet politike, marrëdhëniet ekonomike-tregtare dhe kulturore në mes të vendeve të rajonit.

Këtë aftësim, Jetoni synon ta shfrytëzoje për zhvillim të mëtutjeshëm politik, diplomatik dhe ekonomik në marrëdhëniet me vendet e rajonit si dhe në kuadër të organizatave ndërkombëtare.

Jetoni, si pjesë e listës për kandidatë për deputet nga radhët e Lëvizjës VETËVENDOSJE!, beson se do të jetë zë i fuqishëm në politikën e jashtme si dhe në proceset integruese në Bashkimin Evropian.