Labinotë Demi Murtezi

59

Profili

Emri i plotë

Labinotë Demi Murtezi

Labinotë Demi Murtezi u lind më 6 janar 1982 në Gjilan. Studimet i ka përfunduar për Gjuhë dhe Letërsi Shqipe në Universitetin e Prishtinës.

Gjatë kohës së studimeve është marrë me gazetari dhe hulumtime të ndryshme të organizuara nga OJQ të huaja dhe vendore, dhe poashtu ka qenë Koordinatore e projektit anglez “Euro Menagement Training and Educational Center” për dy vite me radhë. Këshilltare në Kuvendin Komunal të Gjilanit, drejtoreshë e Shëndetësisë dhe Mirëqenies Sociale, punëtore e Spitalit Regjional në Gjilan, si dhe Deputete e Kuvendit të Republikës së Kosovës në Legjislaturën e V dhe të VII.

Në legjislaturen e fundit ka qenë anëtare e Komisionit Parlamentar për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale dhe Komisionit Hetimor Parlamentar në lidhje me menaxhimin e pandemisë së virusit “COVID-19” nga ana e Qeverisë së Republikës së Kosovës.

Vazhdon të jetë aktive për kauzat gjinore dhe problemet e shumta sociale e në veçanti ato që kanë të bëjnë me fushën e shëndetësisë dhe mirëqenies sociale.

Është e martuar dhe ka tre fëmijë.