Leonora Svarça

96

Profili

Emri i plotë

Leonora Svarça

Leonora Svarça u lind në Prishtinë më 1979. Ajo ka studiuar në Fakultetin e Mjekësisë, Universiteti i Prishtinës, ku është diplomuar në vitin 2006. Nga viti 2009 e deri më 2016 ishte e angazhuar si asistente për lëndë të ndryshme në Fakultetin e Mjekësisë në po këtë universitet. Në vitin 2015, ajo përfundoi specializimin në Alergologji me Imunologji Klinike. Eshtë PhD kandidate në Mjekësi Klinike, Universiteti i Shkupit “Kiril dhe Metodi”, Fakulteti i Mjekësisë.

Në vitin 2016 ajo përfundoi po ashtu studimet e nivelit Master në Menaxhment Shëndetësor. Ajo është një pjesëmarrëse aktive në hulumtime në fushën e Alergologjisë dhe Imunologjisë.

Në shtatorin e vitit 2016, ajo u punësua Specialiste e Alergologjisë dhe Imunologjisë pranë Klinikës së Alergologjise dhe Imunologjisë ne SHSKUK-Prishtinë. Leonora është përfaqësuese e Iniciativës së Vjosa Osmanit në listë.