Lumnije Mikullovci

84

Profili

Emri i plotë

Lumnije Mikullovci

Lumnije Mikullovci e lindur më 19 qershor 1952, në Prishtinë. Shkollimin fillor dhe të mesëm e ka përfunduar në vendin e saj të lindjes. Studimet bazë në Akademinë e Filmit e ka përfunduar në Francë, Paris gjatë viteve 1971-1974.

Me përfundimin e studimeve kthehet në Prishtinë për të vazhduar angazhimin e saj në profesionin e regjisores, në Radio Televizionin e Prishtinës. Njehkohësisht në atë periudhë ka qenë pjesë e projekteve të xhirimeve të filmave të metrazhit të gjatë në “Kosova Film”, si bursiste e shtëpisë së vetme filmike.

Gjatë vitit 1999 njihet ndër punëtoret e para të “Radio Televizionit të Kosovës”, në funksionin e regjisores në projekte të ndryshme deri në pensionimin e saj. Ka qenë pjesë e shumë serialeve dhe filmave të njohur shqiptarë, së bashku me aktorin, veprimtarin e mirënjohur, bashkëshortin e saj, Adem Mikullovci, siç janë filmat: “Oda e Junikut”, “Një pallto për babën tim në burg”, “Burgu i mërgimit”, “Qëndresa”, “Kur kthehet Remziu”, serialet dhe komeditë e njohura si “Mahalla jonë”, “Burri me tri gra”, “Mahmutovitët dhe Rexhepovitët”, dhe shumë projekte të tjera.

Lumnija kandidon për herë të parë si kandidate për deputete nga radhët e Lëvizjes VETËVENDOSJE!, Ajo është e përkushtuar që të ngrisë çështjet dhe problemet më të cilat ballafaqohet arti dhe kultura në vendin tonë.