Nazlie Bala

101

Profili

Emri i plotë

Nazlie Bala

Nazlie Bala u lind më 17 maj 1967 në Prishtinë. Ajo ka mbaruar Shkencat Politike në Universitetin e Prishtinës, dhe më pas studimet pasuniversitare në Akademinë Diplomatike të Vjenës në fushën e Marrëdhënieve Ndërkombëtare dhe Diplomacisë.

Që nga viti 1989 ajo është aktiviste e të drejtave të njeriut, në veçanti të çështjeve gjinore, fillimisht si bashkëthemeluese e Këshillit për Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut. Ajo ishte bashkëpunëtore e shumë organizatave brenda dhe jashtë Kosovës, si UNDP, DFID, UNWOMEN, Rrjeti i Grave të Kosovës, Koalicioni i Strehimoreve etj. Ajo është e specializuar në fushën e sigurisë nga perspektiva gjinore në Izrael, Norvegji, Tiranë dhe Gjenevë. Ajo është bashkëpjesëmarrëse dhe nismëtare në hartimin politikave gjinore, kuotes gjinore në zgjedhje, ligjeve dhe strategjive në nivel vendi me fokus te veçantë gratë dhe dhunën në familje, trafikimin me qenie njerëzore, buxhetimin gjinor, njohjen e statusit të personave të dhunuar gjatë luftës në Kosovë etj.

Për një mandat ka qenë anëtare e Lëvizjes VETËVENDOSJE! në Komision Qendror të Zgjedhjeve të Kosovës. Aktualisht është Drejtuese e Sekretariatit të Gruas Aktiviste në Lëvizjen VETËVENDOSJE!.