Nita Bakalli Istrefi

104

Profili

Emri i plotë

Nita Bakalli Istrefi

Nita Bakalli Istrefi u lind më 14 tetor 1985 në Prishtinë, ku e kreu shkollën fillore dhe gjimnazin, ku dhe jeton dhe punon.

Ajo ka diplomuar në Administrim Biznesi në Universitetin e Evropës Juglindore, dhe ka magjistruar në Studime të Diplomacisë, me temën: “Lobimi në demokracitë moderne: Si ti zbatojmë praktikat më të mira të përshtatshme për rastin e Kosovës”.

Bakalli-Istrefi ka punuar si konsulente për organizata regjionale dhe ndërkombëtare duke ofruar shërbime profesionale, shkencore dhe teknike në fushën e fuqizimimit politik dhe ekonomik të grave, përfshirë këtu edhe përpilimin e raporteve narrative, hartimin e planeve strategjike dhe të veprimit si dhe konsulenca të tjera për bizneset. Ajo ka qenë bashkëpunëtore shkencore në Programin për Lidership të Hope Fellowships, në Washington DC. Ajo gjithashtu është angazhuar në aktivitete lobuese për pozitën dhe të drejtat e shqiptarëve në Republikën e Maqedonisë, përmes Ligës Qytetare Shqiptaro-Amerikane.

Ajo do të angazhohet konform qëllimit të përbashkët për t’u bërë pjesë e ndryshimit, e në veçanti për emancipimin e shoqërisë përmes modernizimint dhe qytetarizmit evropian. Ajo është e motivuar të punojë për Kosovën dhe ta bëjë atë një vend prosperues, ku vajza e saj dhe fëmijët e tjerë do të mund të jetojnë dinjitetshëm, të sigurtë dhe pa brenga për ardhmërinë e tyre. Nita është përfaqësuese e Iniciativës së Vjosa Osmanit në listë.

Si deputete e zgjedhur, ajo synon të kontribuojë në fushën e barazisë gjinore, zhvillimit ekonomik dhe politikës së jashtme.