Orges Tafilaj

Profili

Emri i plotë

Orges Tafilaj

Vendbanimi

Deçan

Pozita

Kandidat për kryetar komune në Deçan

Programi Qeverises

Orges Tafilaj u lind më 20 mars 1989, në Prishtinë ndërkaq jeton në fshatin Lëbushë të Deçanit.

Shkollën fillore e përfundoi në Isniq, ndërsa të mesmen në Gjimnazin “Vëllëzërit Frashëri” në Deçan. Ka kryer studimet për Telekomunikacion në FIEK.

Ai ka kryer trajnime të ndryshme për ekonominë brenda e jashtë vendit, e në veçanti për sistemin bankar dhe si rrjedhojë edhe ka punuar për disa vite në bankë.

Për dy vite ka qënë përfaqësues i Kosovës në peshëngritje dhe njëkohësisht trajner e përzgjedhës i Përfaqësueses së Kosovës për gjeneratat e reja.

Nga viti 2015 punon në tregun e sigurimeve dhe nga viti 2018 është i licensuar si Broker i sigurimeve nga Banka Qendrore e Kosovës. Ai është aktivist dhe anëtar i Grupit Punues në Qendrën e Deçanit të Lëvizjes VETËVENDOSJE!.

Si kryetar i ardhshëm do të fokusohem në zhvillimin ekonomik të Deçanit, në veçanti zhvillimin e bujqësisë e turizmit dhe hapjen e vendeve të reja të punës. Poashtu do fokusohemi në krijimin e kushteve për një arsim me cilësor dhe ofrimin e shërbimeve shëndetësore me afër qytetarit. Rinia është vlerë e çmuar e komunës sonë, prandaj edhe sporti e rekreacioni do të jenë në fokusin tonë.

Rrugët që lidhin shqiptarët do të bëhen. E tillë është edhe rruga Deçan-Plavë. Pra, do të bëhet. Është premtim i Kryeministrit Kurti. Është edhe premtimi im.