Rreze Duli

92

Profili

Emri i plotë

Rreze Duli

Rreze Duli u lind më 3 dhjetor 1965 në Shkup. Me profesion është inxhiniere e diplomuar e makinerisë, ndërsa është e trajnuar në Universitetin e Harvardit në Programin e Lidershipit për OJQ. 

Rrezja vjen nga një familje veprimtarësh kombëtar e rritur në frymën e angazhimit për rezistencë dhe sakrificë për liri. Ajo që në moshën shumë të re mori pjesë në demonstratat e organizuara kundër regjimit serb. Në vitin 1994 u angazhua me programet emergjente të bamirësisë, shëndetësisë e avokimit me “Mercy Corps International”, përvojë të cilën e përfundoi pas angazhimit të saj të pakursyer në kampin Senakos në Maqedoni të Veriut në fund të vitit 1999. Ajo ka marrë pjesë në shumë trajnime, ndër to edhe në Akademinë “Nansen Fridjof”, në Lillehammer të Norvegjisë, me temë “Demokracia, të Drejtat e Njeriut dhe Zgjidhja e Konfliktit Paqësor”.

Gjatë angazhimit të saj me UNICEF ajo dha kontrubut të madh si në procesin e rindërtimit të sistemit arsimor në Kosovë ashtu edhe në përfshirjen sociale të komuniteteve të margjinalizuara. Rrezja u shqua për aktivizmin e saj social përmes organizatave jo-qeveritare vendore e ndërkombëtare, për punën hulumtuese, angazhimin në përkrahje të komunave të anashkaluara si Sharri dhe në zhvillimin ekonomik përmes Agjensionit për Zhvillim Regjional Veri, të bazuar në Mitrovicë.

Rrezja gjithashtu ka qenë e angazhuar si udhëheqëse, konsulente apo trajnere në programe të ndryshme në institucione vendore dhe ndërkombëtare si: ARTC, ICK, USAID, GIZ, European Stability initiative, IKS, etj. Rrezja është nënë e një vajze.