14 09 2019

Salih Zyba

Shkrime

Emri i plotë

Salih Zyba

Vendbanimi

Therandë

Pozita

Deputet si dhe kandidat për kryetar komune në Therandë

Salih Zyba u lind më 1 janar 1977 në Prizren. Studioi në Fakultetin Ekonomik, dega Menaxhment dhe Informatikë, në Universitetin e Prishtinës.

Ka qenë ushtar i UÇK-së dhe pjesëtar i Luftës Çirimtare në Kosovë, Maqedoni dhe Luginë të Preshevës. Ai ka punuar në Ministrinë për Punë dhe Mirëqenie Sociale gjatë viteve 2003-2006, deri kur e larguan nga puna për shkak të përfshirjes së tij në aktivitetet e Lëvizjes VETËVENDOSJE!.

Aktiviteti i tij politik është i lidhur me KAN-in, dhe që nga themelimi i saj edhe me Lëvizjen VETËVENDOSJE!. Salih Zyba ka udhëhequr Drejtorinë e Inspeksionit në Komunën e Prishtinës. Ka qenë anëtar i Kryesisë së Lëvizjes VETËVENDOSJE! gjatë dy mandateve dhe është anëtar i Këshillit të Përgjithshëm. Aktualisht është kryetar i qendrës së Lëv Thernadës. Ai u zgjodh deputet i Lëvizjes VETËVENDOSJE! në legjislaturën e VI, VII dhe VIII. Si deputet u angazhua në Komisionin për Bujqësi, Pylltari, Zhvillim Rural, Mjedis e Planifikim Hapësinor gjatë legjislatures së VI, ndërsa në legjislaturën e VII në Komisionin për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur dhe Peticione, Komisionin për mbikëqyrjen e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë dhe në Komisionin Hetimor Parlamentar për Hidrocentrale. Në legjislaturën e fundit është nënkryetar në Komisionin për Mbikqyrjen e Agjnesisë së Kosovë për Inteligjencë dhe anëtar në Komisionin për Bujqësi, Pylltari, Zhvillim Rural, Infrastrukturë, Planifikim Hapësinor dhe Mjedis.

Salih Zyba si kryetar në ardhje do të angazhohet që të ndërtojë besimin e qytetarëve në institucione, të ketë transparencë dhe llogaridhënie. Nëpërmjet programit politik të Lëvizjes VETËVENDOSJE!, do të përmirësojë mirëqenien e qytetarëve të Therandës.