Shenaj Shala

108

Profili

Emri i plotë

Shenaj Shala

Shenaj Shala është e lindur më 23 maj 1979, në Prishtinë. Është eksperte e protokollit ndërkombëtar, konsulente e mirësjelljes, dhe trajnere e shkathtësive të buta. Në shkurt të vitit 2020, ajo u emërua Shefe e Protokollit dhe Këshilltare e Jashtme Politike e Kryeministrit të katërt të Republikës se Kosovës, Albin Kurti.

Shenaj perfundoi studimet e nivelit Master në vitin 2014 në Bruksel në “The International School for Protocol and Diplomacy” (ISPD), ndërsa në vitin 2020 u emërua ligjëruese për imazh dhe konsulencë politike në po të njëjtin institut. Mes viteve 1999-2013, Shenaj punoi për Organizatën e Kombeve të Bashkuara në Kosovë dhe Afrikën Lindore si Asistente Personale e Përfaqësuesit Special të Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së, ndërsa nga viti 2013-2015 ishte koordinatore e qendrës se trajnimeve në Shell Oil & Petroleum për Lindjen e Mesme. Në qershor të vitit 2015 Shenaj u emërua Zyrtare Ndërlidhëse për Ballkan e ISPD-së, kurse në vitin 2018 ajo u përzgjodh një prej 15 trajnereve global për ‘pitch’ dhe aftësitë e prezantimit në International Pitch School for IDACB (International Decentralized Association for Cryptocurrency and Blockchain).

Shenaj vazhdon të mentorojë dhe këshillojë ndërmarrësit e rinj në Kosovë duke u fokusuar në aftësitë e buta dhe temat si komunikimi efektiv, të folurit në publik, inteligjenca emocionale dhe fjalimet motivuese; si dhe është konsulente personale e shumë figurave publike në Kosovë- për paraqitjet mediale, imazhin personal, gjuhën e trupit dhe komunikimin jo verbal.