Taulant Kryeziu

14

Profili

Emri i plotë

Taulant Kryeziu

Taulant Kryeziu është i lindur me 21 korrik 1985 në Prishtinë. Ai ka mbaruar Fakultetin Juridik në Universitetin e Prishtinës, i cili është vlerësuar me çmimin student i dalluar, dhe magjistër nga Shkolla Londineze për Ekonomi dhe Shkenca Politike në Londër (LSE).

Ai është një nga ekspertët tanë më të shquar në fushën e integrimit evropian. Taulanti ka përvojë dhjetë vjeçare në institucionet publike, akademia dhe shoqërië civile në fushën e integrimit në Bashkimin Evropian. Puna e tij hulumtuese është mbuluar vazhdimisht në mediat kryesore të vendit.

Ka qenë bashkë-themelues i Grupit për Studime Juridike dhe Politike (GLPS), si dhe bashkë-themelues dhe Kryetar i Bordit Ekzekutiv të Institutit të Kosovës për Politikat Evropiane (EPIK). Po ashtu, ka qenë pjesë e stafit akademik si ligjërues në Universitetin publik të Prishtinës dhe disa kolegje private në Kosovë. Në kuadër të proceseve shtet-ndërtuese ai ka pasur rol kyç këshillues gjatë negociatave të Marrëveshjes Stabilizim Asocimi në mes Kosovës dhe BE-së.

Taulanti është një zë i rëndësishëm në diskursin publik për çështjet që lidhen me proceset integruese në BE, si dhe rrugën kushtetuese të procesit të dialogut me Serbinë.