Xhafer Berisha

93

Profili

Emri i plotë

Xhafer Berisha

Xhafer Berisha është i lindur më 12 nëntor 1969, në fshatin Volljakë, Komuna e Klinës. Ai ishte anëtar i Lëvizjes Popullore te Kosoves dhe pastaj veproi në Itali pas emigrimit të detyruar në vitin 1995.

Atje ka kontribuar në formimin e shoqatave të emigrantëve në disa qytete të Italisë dhe pas kësaj ka ushtruar detyrën e Kryetarit të Komunitetit të Shqiptareve në Itali.

Gjatë kësaj kohe ky komunitet ka organizuar tubime dhe protesta me qëllim alarmimin e opinionit në Itali për atë se çfarë po ndodhte në Kosovë.

Gjatë luftës, ai u aktivizua edhe në radhët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Nga viti 2005 ka qenë Këshilltar për Migracion në Provincën e Firences në Itali, kurse tani është rikthyer në vendlindje për të zhvilluar aktivitetin politik. Aktualisht është Kryetar i Qendrës së Lëvizjes VETËVENDOSJE! në Klinë. Është i martuar dhe baba i dy vajzave.