Yll Rugova

50

Profili

Emri i plotë

Yll Rugova

Yll Rugova, u lind me 1984 në Prishtinë. Ka mbaruar studimet bazike dhe ato të masterit për Dizajn Grafik në Fakultetin e Arteve, Universiteti i Prishtinës.

Drejtor i Kulturës në Komunën e Prishtinës nga radhët e Lëvizjes VETËVENDOSJE! në fillm të legjislaturës së fundit. Për disa muaj ka qenë edhe anëtar i Asamblesë Komunale në Kuvendin Komual të Prishtinës si pjesë e grupit të Lëvizjes VETËVENDOSJE!, ndërkohë që ka ushtruar veprimtarinë profesionale përmes grupit të dizajnit ‘Tembelat’. Shquhet si aktivist i shoqërisë civile, i angazhuar në protesta dhe aktivitetet tjera politike.