Zekë Sinanaj

47

Profili

Emri i plotë

Zekë Sinanaj

Zekë Sinanaj u lind më 2 korrik 1957 në Isniq të Deçanit. Ka mbaruar studimet bazike të juridikut, në Universitetin e Prishtinës.

Nga viti 1984 ka punuar si gazetar në Radio Televizionin e Prishtinës (RTK) deri në vitin 1990 kur edhe janë larguar dhunshëm nga regjimi serb. Gjatë 90-tave ka shkruar për gazetat: ‘’Bujku’’, ‘’Gazeta Shqiptare’’, ‘’Kombi’’ dhe ‘’Dielli’’. Reporter për Radio Zagrebin, në emisionin informativ në gjuhën shqipe, ku poashtu gjatë kësaj kohe ka qenë ndër drejtuesit e Qendrës për Informim të Kosovës – QIK- në Deçan.

Reporter gjatë luftës së fundit në Kosovë, ai ka raportuar për zonën e Dukagjinit në medium të ndryshme, si ajo e RTSH-së, Radio Tirana, si dhe për Zërin e Amerikës. Pas luftës ka vazhduar punën si gazetar dhe redaktor në Radio Televizionin e Kosovës. Fillimisht ishte i angazhuar në edicionin e lajmeve, ndërkohë ka udhëhequr emisionet informative-politike: ‘’Intervista e Javës’’ dhe ‘’Pro et Contra’’. Ka realizuar 11 filma dokumentarë dhe shumë reportazhe nga të gjitha trevat shqiptare.