20 02 2015

Protestuesit u sulmuan me vrushkuj uji nga cisterna

Në ditën e katërt të protestës para kompanisë “Pastrimi” përkrahja e punëtorëve të kësaj ndërmarrjeje po rritet. Kjo dëshmohet edhe me informacionin që ata sot i kanë dhënë protestuesve se uzurpatori Feim Salihu do të përpiqet të futet në ndërtesë.

Kësisoj, me një skenar të paramenduar, dy punëtorë filluan kinse pastrimin e oborrit të ndërmarrjes dhe hapësirës së vendit ku qëndronin protestuesit. Ata pa asnjë paralajmërim filluan të lagnin protestuesit me vrushkuj uji nga cisterna. Kjo shprehte qëllimin e qartë të tyre për provokimin e situatës dhe pengimin e protestës.

Duke qenë se Policia e Kosovës ishte e pranishme dhe nuk mori asnjë hap, protestuesit u detyruan që të mbrohen nga sulmi i paramenduar.

Gjatë këtyre ditëve të protestës, komunikimi i protestuesve me punëtorët e ndërmarrjes Pastrimi ka qenë i vazhdueshëm. Asnjë punëtor përgjatë këtyre katër ditëve nuk është penguar në punën e tij dhe ata kanë qarkulluar vazhdimisht me makinat përkatëse përpara protestuesve.

20 shkurt 2015
Lëvizja VETËVENDOSJE!

Kontribo