03 04 2015

REAGIM NGA QENDRA E VETËVENDOSJE!-s NË SKENDERAJ

Ne anëtarët e Grupit Punues dhe aktivistët e tjerë të Qendrës së Skenderajt, distancohemi nga deklaratat e pabaza të znj. Ajnishahe Halimi. Fillimisht, VETEVENDOSJE! në Skenderaj, ka pasur zyre edhe para ardhjes së znj. Ajnishahe. Transferimi i zyrës në pronën e saj është bërë për arsye të përfitimit personal dhe çdo vendim i tillë jo i drejtë, neve aktivistëve të Qendrës, na është transmetuar duke thënë “e di unë çka bëj, sepse kam folur edhe me Prishtinën për këtë”, deri atëherë kur ne e kemi kuptuar që kjo është një e pavërtetë dhe se ajo asnjëherë nuk është konsultuar me nivelin qendror të Lëvizjes. Është e pavërtetë që na kanë larguar nga zyra e mëparshme, por ndryshimi i zyrës është bërë me vendim të znj. Ajnishahe, për interes të saj. Pronari i zyrës së kaluar, Jeton Murtezaj, është ende i gatshëm të na e lëshoj zyrën e njëjtë.

Ne e kundërshtojmë tendencën që znj. Ajnishahe Halimi ka pasur në vazhdimësi që tërë aktivitetin e Lëvizjes VETËVENDOSJE! në Skenderaj t’ia atribuoj vetes së saj, duke e mohuar dhe duke mos e përmendur punën e palodhshme të gjithë atyre aktivistëve që janë angazhuar tash e 10 vite në Lëvizjen VETËVENDOSJE! në Skenderaj.

Në fund, znj. Ajnishahe ka vazhduar keqpërdorimet edhe këto ditë. Në një reagim të lëshuar dje gjoja nga Grupi i Punës i Qendrës së VETËVENDOSJE!-s në Skenderaj, znj. Halimi është thirrur në emra të aktivistëve që nuk janë pyetur fare për këtë reagim, dhe kjo është bërë pa njoftimin e tyre. Pra janë keqpërdorur nënshkrimet e tyre në mënyrë shumë jokorrekte. Konkretisht, Avni Ramadani dhe Imer Halili, në emrat e të cilëve është thirrur dje znj. Ajnishahe, nuk e kanë mbështetur deklaratën e lëshuar dje dhe nuk janë dakord me të.

Ne kemi raportuar për shkeljet dhe keqpërdorimet e Ajnishahe Halimit, dhe jemi të kënaqur që Lëvizja VETËVENDOSJE! ka marrë masat e duhura për t’i ndaluar këto keqpërdorime, prandaj e mbështesim fuqishëm vendimin e fundit për përjashtimin e saj nga anëtarësia e VETËVENDOSJE!-s.

Nga 8 anëtarët e Grupit Punues të Lëvizjes VETËVENDOSJE! në Skenderaj, 6 prej tyre janë plotësisht dakord me këtë vendim të VETËVENDOSJE!-s. Më poshtë i gjeni emrat tonë dhe të aktivistëve të tjerë që e dërgojnë këtë deklaratë:

Avni Ramadani – Anëtar i Grupit Punues dhe përgjegjës për financa

Hysni Mehani – Anëtar i Grupit Punues dhe përgjegjës për media

Florim Musliu – Anëtar i Grupit Punues

Besa Baliu – Anëtare e Grupit Punues dhe Koordinatore e Nënkomiteteve

Leonora Kadriu – Anëtare e Grupit Punues dhe përgjegjëse për Depart. e Votës

Imer Halili – Anëtar i Grupit Punues

Arton Dani – Delegat në Këshillin e Qendrës

Fitim Musliu – Koordinator i Pikës në fshatin Klinë e Poshtme

Blerim Dani – Koordinator i Pikës së fshatit Ticë

Hamide Zabeli – Aktiviste

Bahri Zabeli – Delegat nga Rezalla në Këshillin e Qendrës

Fidan Zabeli – Aktivist

Vjollca Ramadani – Aktiviste

Besart Ahmeti – Delegat nga Likovci në Këshillin e Qendrës

Abedin Fetahu – Aktivist

Granit Halili – Aktivist

3 prill 2015

Lëvizja VETËVENDOSJE! – Qendra Skenderaj

Kontribo