12 10 2020

Rezoluta e propozuar nga Grupi Parlamentar i Lëvizjes në interpelancën e sotme për çështjen e të pagjeturve:

REZOLUTË

1. Kuvendi i Republikës së Kosovës thekson se çështja e personave të pagjetur nuk mund të ndërlidhet apo të kushtëzohet me asnjë çështje tjetër. Qeveria e Kosovës duhet të insistojë në adresimin e përgjegjësisë së Serbisë për zbardhjen e të pagjeturve në përputhje me mekanizmat ndërkombëtarë dhe si obligim ndërkombëtarë.

2. Kuvendi i Republikës së Kosovës kërkon nga Qeveria e Kosovës që të mos bisedojë me zyrtarë nga Serbia, pa ofrimin e menjëhershëm të informacioneve për vendndodhjen e të gjithë personave të pagjetur.

3. Kuvendi i Republikës së Kosovës ndalon çfarëdo dialogu që përfshinë çështje të cilat prekin rendin kushtetues e juridik, si dhe karakterin unitar të shtetit të Kosovës.

4. Kuvendi i Republikës së Kosovës nuk mbështet kurrfarë bisedime që rikthen si temë çështjen e asociacionit të komunave me shumicë serbe në Kosovë. Asnjë zyrtar publik i Republikës së Kosovës nuk ka kompetenca apo autorizime dhe nuk i lejohet që të bisedojë për këtë çështje.

5. Kuvendi i Republikës së Kosovës kërkon shkarkimin e zëvendëskryeministrit, Driton Selmanaj për sjellje të papërgjegjshme dhe për dëmin që i ka shkaktuar çështjes së të pagjeturve përmes deklarimeve të tij.

Kontribo