21 08 2019

Takim me ambasadoren e Suedisë znj. Karin Hernmarck Ahliny dhe sekretarin politik të ambasadës z. Olle Ingvarsson.

Kryetari i Lëvizjes Albin Kurti dhe drejtuesi i grupit parlamentar Glauk Konjufca pritën në takim ambasadoren e Suedisë znj. Karin Hernmarck Ahliny dhe sekretarin politik të ambasadës z. Olle Ingvarsson.

Në takim u ndanë mendimet mbi situatën në vend dhe mbi zhvillimet që priten të ndodhin në skenën tonë politike në ditët dhe javët në vazhdim. Kryetari Kurti përsëriti me partnerët e ambasadës së Suedisë qëndrimin e Lëvizjes për domosdoshmërinë e ndryshimeve të mëdha politike në Kosovë që do të hapin një horizont të ri për daljen nga kriza dhe përparimin e saj. Në veçanti u diskutua për nevojën e trajtimit të barazisë gjinore dhe krizës klimatike ne shoqërinë dhe institucionet e Kosovës.

Në bisedë ambasadorja Ahliny përsëriti gatishmërinë e saj për t’i përforcuar marrëdhëniet mes dy vendeve, një gatishmëri reciproke kjo edhe nga ana e Lëvizjes.

Kontribo