17 07 2019

Takim me bashkatdhetarë

Në mbrëmjen e 17 korrikut Lëvizja mirëpriti shumë bashkëatdhetarë të cilët këto ditë po kalojne pushimet në vendlindje. Ky është viti i dytë me radhë që Lëvizja organizon takime me mërgimtarët. Kosova asnjëherë nuk e ka vlerësuar siç duhet kontributin e bashkëatdhetarëve nga mërgata, të cilët kanë merita e kontribut të veçantë, si për lëvizjen kombëtare para luftës, ashtu edhe Kosovën për vetë çlirimin, dhe ende sot janë një nga ndihmat kryesore për ekonominë tonë. Pa ta jeta e shumicës së familjeve në Kosovë do të ishte jashtëzakonisht e vështirë, nëse jo e pamundur. Lëvizja u dëshiron pushime të mira ne vendlindje mërigmtarëve, ndërkohë i falenderon shumë të gjithë ata që erdhën në këtë takim, ku u bisedua për shumë tema të rëndësishme për mërgimtarët. Pritje të tilla për bashkatdhetarët, sërish me pjesëmarrjen e figurave kryesore të Lëvizjes, do të mbahen edhe në datat 7 e 14 gusht.

Kontribo