21 07 2019

Takim me bashkëatdhetarë në Prizren

Ditët e verës janë ditët kur mërgimtarët vizitojnë vendlindjen duke u takuar dhe çmallur me familjen. Sot, Kryetari i Lëvizjes Albin Kurti së bashku me Kryetarin e Komunës së Prizrenit Mytaher Haskukën, Sekretaren Organizative Vlora Haxhimehmedi, Kryetarin e Qendrës së Prizrenit Artan Abrashin dhe deputetët Arbër Rexhajn e Drita Millakun mbajtën një takim të përzemërt me bashkëatdhetarët e kësaj ane. Mërgata është kontribuesja më e madhe e pasluftës në ekonominë e vendit ndërkohë është neglizhuar komplet nga qeverisjet e deritanishme, madje është rrjepur që nga hyrja në kufirin e vendit të tyre. Me rënien e kësaj qeverie më të madhe të pasluftës sa i përket kabinetit por edhe korrupsionit Kosovës i ndalohet avazi i shkatërrimit të ndërmarrjeve dhe pasurive publike, por edhe i hapet rruga për një qeverisje të re e të duhur. Përveç që qeverisja e re do të duhet të ftojë e sigurojë investimin e diasporës, ajo duhet të krijojë kushte që nga Kosova të mos largohen qytetarët për një jetë më të mirë.

Kontribo