05 10 2020

Takim me përfaqësuesit e organizatës joqeveritare Sustainability Leadership Kosova

Kryetari i Lëvizjes VETËVENDOSJE!, Albin Kurti bashkë me deputeten dhe anëtaren e Kryesisë, Fitore Pacolli, sot takuan përfaqësuesit e organizatës joqeveritare Sustainability Leadership Kosova znj. Indira Kartallozi, drejtore ekzekutive, e cila jeton dhe vepron në Britani të Madhe, dhe znj. Rina Fetahaj, menaxhere.

Në takim u diskutua për zhvillimin dhe mundësinë e fuqizimit të sektorit privat dhe bizneseve sociale në Kosovë dhe për qëndrueshmërinë e tyre karshi sfidave dhe problemeve aktuale. Znj. Kartallozi e informoi Kryetarin Kurti për përvojat e saj dhe trendet botërore që kanë influencuar zhvillimet e bizneseve me misione sociale dhe qëndrueshmërinë e tyre ekonomike në një kohë kur ndryshimet klimatike determinojnë politikat e tyre të funksionimit.

Kryetari Kurti e falenderoi znj. Kartallozi për vizitën e saj si dhe përkushtimin e saj për të ndihmuar ne zhvillimin e reformave biznesore në Kosovë në përpuethshmëri me trendet e reja ekonomike si: ekonima qarkore, gjithëpërfshirese dhe regjenreative. Kurti i informoi se ndërlidhja e zhvillimit ekonomik me çështjet sociale dhe mjedisore janë tejet të rëndësishme dhe të domosdoshme për progresin në vend. Ai shtoi se Lëvizja VETËVENDOSJE! do të jetë e hapur për bashkëpunim dhe shkëmbim të përvojave në të ardhmen. 

Kontribo