12 10 2020

Takim me ambasadorin e Republikës së Sllovenisë, Bojan Bertoncelj

Sot, kryetari i Lëvizjes VETËVENDOSJE!, Albin Kurti së bashku me deputetin e anëtarin e kryesisë Liburn Aliu dhe asistenten ekzekutive Valë Gjonbalaj priti në takim ambasadorin e Republikës së Sllovenisë, Bojan Bertoncelj dhe zv.ambasadoren e këshilltaren, Tina Lampelj.

Në këtë takim u fol për marrëdhëniet bilaterale, për situatën politike e atë socio-ekonomike në vend. Theks i veçantë iu kushtua gjendjes së rënduar ekonomike pas pandemisë, dhe nevojës për të shtyrë përpara politika zhvillimore që ndihmojnë bizneset dhe qytetarët në nevojë. Kryetari Kurti e njoftoi z. Bertoncelj, me Qeverisjen Alternative të Lëvizjes tonë, pesë shtyllat e saj: Ekonomi dhe Financa, Drejtësi dhe Siguri, Shëndetësi, Mirëqenie Sociale dhe Sport, Arsim, Kulturë dhe Rini si dhe Politikë e Jashtme, Integrime Evropiane dhe Diasporë. Në kuadër të këtyre pesë shtyllave po japim ide dhe propozime konkrete për atë se si të dilet nga problemet e shumëfishta me të cilat po ballafaqohet vendi, tha Kurti.

Gjithashtu, Lëvizja jonë është duke u përgatitur për zgjedhjet e ardhshme. Përveç aktiviteteve të saj brenda e jashtë institucioneve, tani jemi edhe në zgjedhjet e brendshme dhe po punojmë që Lëvizja jonë t’i krijojë edhe organizatën e Rinisë dhe atë Gruas. Gjendja e tyre në vendin tonë është e rëndë prandaj edhe fokusi ynë do të jetë më i madh.

Rreth temave politike e të situatës me pandeminë në vend e rajon u fol tërë kohën në takim. Takime të tilla janë shumë dobi prurëse dhe do të vazhdojnë.

Kontribo