03 10 2020

Takim virtual me ekipin e Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN), të kryesuar nga z. Gabriel Di Bella dhe znj. Stephanie Eble

Kryetari i Lëvizjes VETËVENDOSJE!, Albin Kurti bashkë me nënkryetarin, Besnik Bislimi dje u takuan virtualisht me ekipin e Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN), të kryesuar nga z. Gabriel Di Bella dhe znj. Stephanie Eble. Takimi është pjesë e takimeve të rregullta të misionit të FMN-së.

Në takim u shkëmbyen informata mbi zhvillimet e deritanishme me menaxhimin e pandemisë në Kosovë si dhe implikimet e saj si për ekonominë e vendit ashtu edhe për shëndetin e financave publike ne Kosovë. Z. Kurti e njoftoi misionin e FMN-së me qëndrimet e Lëvizjes VETËVENDOSJE! për disa momente me rëndësi të ndërlidhura me mënyrën se si po menaxhohet ekonomia dhe shëndetësia e vendit në kohën e pandemisë. U fol edhe për problemet që sipas Lëvizjes sonë përcjellin pakon e rimëkëmbjes ekonomike të përgatitur nga Qeveria jolegjitime, të cilat edhe po e pamundësojnë kalimin e saj në kuvend. Sidomos u veçuan parregullsitë e shumta që e shoqërojnë trajtimin që i bën qeveria jolegjitime trustit pensional të vendit si dhe të hyrave të grumbulluara nga procesi i privatizimit.

Kontribo