01 04 2018

1 Prilli, dita e Kryeministrit

Në 1 prill, aktivistët e Lëvizjes VETËVENDOSJE! nëpërmjet një aksioni simbolik ja kujtuan të vërtetat e kësaj dite kryeministrit Haradinaj. Para objektit të Qeverisë së Kosovës, nëpërmjet shpalimit të një panoje, aktivistët tanë thanë se si kjo qeveri ka premtuar 80 mijë vende pune, zvogëlim të administratës dhe lëvizjen e lirë, pa viza brenda tre muajve.

Ky kryeministër u zotua që edhe do ta mbronte territorin e Republikës, gjegjësisht 8,200 hektarët e rrezikuar nga Marrëveshja për ‘Demarkacionin’ me Malin e Zi. Asnjërën prej këtyre nuk e bëri!

Aktivistja, Arta Berisha në fjalën e saj pas aktivitetit ndër të tjera tha: “Qeveritarët na kishin thënë se do të siguronin 80 mijë vende pune vetëm në vitin e parë teksa ne anën tjetër, jo që nuk ka vende të reja pune, por po përballemi me ikje masive të të rinjve nga Kosova në mungesë perspektive.”

Për t’i mos i mjaftuar kjo kryeministrit, ajo shtoi edhe: “Po ashtu ky Kryeministër kishte premtuar zvogëlim të administratës, por një gjë e tillë as që u përmend më, madje e vetmja gjë që bëri kjo Qeveri ishte shifra enorme e zëvendës-ministrave, 82 sosh.” Sigurisht që edhe rritja e rrogave për 30% dhe pensionet për 25%, edhe mirëqenia e qytetarëve janë të vërteta vetëm sot, në simbolikën e 1 prillit.

Kontribo